Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi “Ekosistem” Haritası Yayınlandı

IoT 1934+ kez okundu.
 

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi “Ekosistem” Haritası Yayınlandı

Yapay zeka ekosisteminin tüm paydaşlarının bütüncül olarak gelişmesini ve sürdürülebilirliğini desteklemek; kişi ve kurumlar arasında işbirliklerini, kapasite ve ticarileşme oranının artmasını sağlamak amacıyla çalışan Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI), Kasım 2020 Yapay Zeka Ekosistem Haritasını yayımladı.
Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi’nin (https://turkiye.ai/) “Yapay Zeka Ekosistem Haritası”nda görüntü işleme, öngörü ve veri analitiği, arama asistanı ve arama motoru, doğal dil işleme, chatbot, makine öğrenmesi, optimizasyon, otonom araçlar, robotik süreç otomasyonu ve akıllı platformlar gibi alanlarda çalışmalar yapan 145 girişim yer alıyor.   “Yapay Zeka Ekosistem Haritası”nda yer alan iş dünyasına ve günlük hayata değer katan girişimler arasında teknoloji ihracatı yapabilecek ölçekte çalışmaları olan şirketler de bulunuyor. Görüntü işleme, öngörü ve veri analitiği, arama asistanı ve arama motoru, doğal dil işleme, chatbot, makine öğrenmesi, optimizasyon, otonom araçlar, robotik süreç otomasyonu ve akıllı platformlar gibi 12 farklı kategoride çalışmalar yapan girişim ve yapay zeka şirketleriyle ilgili daha ayrıntılı bilgiye https://turkiye.ai/girisimler/ adresinden ulaşabilirsiniz.   Gerçekleştirdiği çalışmalarla girişimlerin özel sektörle bir araya getirilmesini, girişimlerin başarılarını duyurmayı, kapasitelerini artırmayı ve sayılarının artışına katkıda bulunmayı hedefleyen TRAI’nin Kasım 2020 “Ekosistem Haritası”nda yer alan girişim ve yapay zeka şirketlerinin kategorilere göre dağılımı şöyle:    Görüntü İşleme: 39 Makine Öğrenmesi: 28 Doğal Dil İşleme: 15 Chatbot ve Diyalogsal Yapay Zeka: 18 Öngörü ve Veri Analitiği: 18 Optimizasyon: 5 Otonom Araçlar: 6 RPA: 7 Akıllı Platformlar: 3 Arama Motoru ve Arama Asistanı: 6  
Yapay zeka ekosisteminin tüm paydaşlarının bütüncül olarak gelişmesini ve sürdürülebilirliğini desteklemek; kişi ve kurumlar arasında işbirliklerini, kapasite ve ticarileşme oranının artmasını sağlamak amacıyla çalışan Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI), Kasım 2020 Yapay Zeka Ekosistem Haritasını yayımladı.

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi’nin (https://turkiye.ai/) “Yapay Zeka Ekosistem Haritası”nda görüntü işleme, öngörü ve veri analitiği, arama asistanı ve arama motoru, doğal dil işleme, chatbot, makine öğrenmesi, optimizasyon, otonom araçlar, robotik süreç otomasyonu ve akıllı platformlar gibi alanlarda çalışmalar yapan 145 girişim yer alıyor.

 

“Yapay Zeka Ekosistem Haritası”nda yer alan iş dünyasına ve günlük hayata değer katan girişimler arasında teknoloji ihracatı yapabilecek ölçekte çalışmaları olan şirketler de bulunuyor. Görüntü işleme, öngörü ve veri analitiği, arama asistanı ve arama motoru, doğal dil işleme, chatbot, makine öğrenmesi, optimizasyon, otonom araçlar, robotik süreç otomasyonu ve akıllı platformlar gibi 12 farklı kategoride çalışmalar yapan girişim ve yapay zeka şirketleriyle ilgili daha ayrıntılı bilgiye https://turkiye.ai/girisimler/ adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Gerçekleştirdiği çalışmalarla girişimlerin özel sektörle bir araya getirilmesini, girişimlerin başarılarını duyurmayı, kapasitelerini artırmayı ve sayılarının artışına katkıda bulunmayı hedefleyen TRAI’nin Kasım 2020 “Ekosistem Haritası”nda yer alan girişim ve yapay zeka şirketlerinin kategorilere göre dağılımı şöyle: 

 

Görüntü İşleme: 39

Makine Öğrenmesi: 28

Doğal Dil İşleme: 15

Chatbot ve Diyalogsal Yapay Zeka: 18

Öngörü ve Veri Analitiği: 18

Optimizasyon: 5

Otonom Araçlar: 6

RPA: 7

Akıllı Platformlar: 3

Arama Motoru ve Arama Asistanı: 6

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.