ARTIK DÜNYANIN EN DEĞERLİ ŞİRKETİ DEĞİL

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 2789+ kez okundu.
 

ARTIK DÜNYANIN EN DEĞERLİ ŞİRKETİ DEĞİL

Teknoloji sektöründe ürünleri nefes tutularak beklenen Apple’ın son akıllı telefonu iPhone 5’de istediği satış rakamlarını görememesi ve Asyalı rakiplerinin ürünlerinin daha fazla heyecan yaratması, şirketin hissesinde büyük düşüşe neden oldu.Hisse senedinin borsada değer kaybetmesi Apple’a oldukça pahalıya patladı.Şirket geçen yıl Eylül ayında hisse senedinin 705 dolara kadar çıkmasıyla elde ettiği tarihin en değerli şirketi unvanını elinden kaçırdı.iPhone 5 satışları hüsrana uğrayan Apple, geçen Eylül ayından bu yana hissesinde toplamda yüzde 37 oranında değer kaybı yaşadı.EN DEĞERLİ ŞİRKET EXXON MOBILABD’li enerji devi Exxon Mobil, Apple hisselerindeki değer kaybının ardından yeniden borsaların en değerli şirketi oldu.Cuma günü Wall Street kapanışıyla birlikte Apple’ın toplam piyasa değeri 413 milyar dolara olurken, Exxon Mobil’in piyasa değeri 418 milyar dolardı.Exxon Mobil ile Apple arasındaki birincilik savaşı uzun yıllara dayanıyor. iPhone ile akıllı telefon pazarını silip süpüren Apple, ilk birincilik savaşına 2005 yılında dahil oldu ancak o yıl en değerli şirketi Exxon’du.2011 yılına gelindiğindeyse Apple birincilik koltuğunu Exxon’dan bir ara geri aldı ancak 2012’nin başlarında yine ikinci sıraya geriledi.BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADIGeçen hafta Çarşamba günü bilanço açıklayan Apple, geçen yılın son çeyreğinde yaklaşık 48 milyon iPhone sattığını açıklasa da yatırımcılar ve analistlerin beklentisinin gerisinde kaldı.Bilançonun açıklamasının ardından başlayan işlem gününde yani Perşembe günü şirket hisselerindeki yüzde 10’a yakın düşüşle piyasa değerinden 50 milyar dolar kaybetti.CNBC-e

Teknoloji sektöründe ürünleri nefes tutularak beklenen Apple’ın son akıllı telefonu iPhone 5’de istediği satış rakamlarını görememesi ve Asyalı rakiplerinin ürünlerinin daha fazla heyecan yaratması, şirketin hissesinde büyük düşüşe neden oldu.

Hisse senedinin borsada değer kaybetmesi Apple’a oldukça pahalıya patladı.

Şirket geçen yıl Eylül ayında hisse senedinin 705 dolara kadar çıkmasıyla elde ettiği tarihin en değerli şirketi unvanını elinden kaçırdı.

iPhone 5 satışları hüsrana uğrayan Apple, geçen Eylül ayından bu yana hissesinde toplamda yüzde 37 oranında değer kaybı yaşadı.

EN DEĞERLİ ŞİRKET EXXON MOBILABD’li enerji devi Exxon Mobil, Apple hisselerindeki değer kaybının ardından yeniden borsaların en değerli şirketi oldu.

Cuma günü Wall Street kapanışıyla birlikte Apple’ın toplam piyasa değeri 413 milyar dolara olurken, Exxon Mobil’in piyasa değeri 418 milyar dolardı.

Exxon Mobil ile Apple arasındaki birincilik savaşı uzun yıllara dayanıyor. iPhone ile akıllı telefon pazarını silip süpüren Apple, ilk birincilik savaşına 2005 yılında dahil oldu ancak o yıl en değerli şirketi Exxon’du.

2011 yılına gelindiğindeyse Apple birincilik koltuğunu Exxon’dan bir ara geri aldı ancak 2012’nin başlarında yine ikinci sıraya geriledi.

BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADIGeçen hafta Çarşamba günü bilanço açıklayan Apple, geçen yılın son çeyreğinde yaklaşık 48 milyon iPhone sattığını açıklasa da yatırımcılar ve analistlerin beklentisinin gerisinde kaldı.

Bilançonun açıklamasının ardından başlayan işlem gününde yani Perşembe günü şirket hisselerindeki yüzde 10’a yakın düşüşle piyasa değerinden 50 milyar dolar kaybetti.

CNBC-e

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.