Akıllı şehir yapay zeka platformu

Akıllı Şehir 2124+ kez okundu.
 

Akıllı şehir yapay zeka platformu

Alibaba tarafından geliştirilen akıllı şehir yapay zeka platformu ilk kez Çin’in dışında uygulanacak. Akıllı şehir yapay zeka platformu ile büyük veri analizi sayesinde verimlilik ve güvenlik üst düzeye çıkıyor.   Akıllı şehir yapay zeka uygulamaları   Alibaba, akıllı şehir için yapay zeka platformunu Malezya’nın Kuala Lumpur kentinde kurarak, bu konudaki çalışmalarında ilk defa Çin’in dışına çıkmış oldu. Yapay zekalı akıllı şehir platformu video, görüntü inceleme ve ses tanıma yoluyla, kentsel bir ortamda çeşitli kaynaklardan çıkarılan büyük veri hacimlerini analiz edebilecek. Sistem daha sonra makine öğrenimi yoluyla, şehir görevlilerini operasyonel verimliliği artırmak ve güvenliği sağlamak için bilgilendirecek. Örneğin; ulaşım bürosu, gözlemevi, toplu taşıma sistemleri ve haritalama uygulaması gibi konularla ilgili bilgileri bir araya getiren City Brain, sanal bir dijital şehir modeli inşa edebiliyor. Yol planlaması gibi alanlarda kararlar almak için devam eden makine öğrenimi ile bunu optimize edebiliyor. Araç güzergahlarını inceleyerek trafik ışığı sürelerini kendi algoritması ile ayarlayabiliyor. Alibaba akıllı şehirler için geliştirdiği yapay zeka platformu ilk olarak Çin’in Hangzhou kentinde uygulamıştı.

Alibaba tarafından geliştirilen akıllı şehir yapay zeka platformu ilk kez Çin’in dışında uygulanacak. Akıllı şehir yapay zeka platformu ile büyük veri analizi sayesinde verimlilik ve güvenlik üst düzeye çıkıyor.

 

Akıllı şehir yapay zeka uygulamaları

 

Alibaba, akıllı şehir için yapay zeka platformunu Malezya’nın Kuala Lumpur kentinde kurarak, bu konudaki çalışmalarında ilk defa Çin’in dışına çıkmış oldu. Yapay zekalı akıllı şehir platformu video, görüntü inceleme ve ses tanıma yoluyla, kentsel bir ortamda çeşitli kaynaklardan çıkarılan büyük veri hacimlerini analiz edebilecek. Sistem daha sonra makine öğrenimi yoluyla, şehir görevlilerini operasyonel verimliliği artırmak ve güvenliği sağlamak için bilgilendirecek. Örneğin; ulaşım bürosu, gözlemevi, toplu taşıma sistemleri ve haritalama uygulaması gibi konularla ilgili bilgileri bir araya getiren City Brain, sanal bir dijital şehir modeli inşa edebiliyor. Yol planlaması gibi alanlarda kararlar almak için devam eden makine öğrenimi ile bunu optimize edebiliyor. Araç güzergahlarını inceleyerek trafik ışığı sürelerini kendi algoritması ile ayarlayabiliyor. Alibaba akıllı şehirler için geliştirdiği yapay zeka platformu ilk olarak Çin’in Hangzhou kentinde uygulamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.