Malatya Yeşilyurt Belediyesi ve ELDAY’dan önemli işbirliği

Sektörden 2113+ kez okundu.
 

Malatya Yeşilyurt Belediyesi ve ELDAY’dan önemli işbirliği

ELDAY ve Malatya Yeşilyurt Belediyesi e-atıkların geri dönüşüm zincirine kazandırılmasını teşvik etmek ve bu konudaki farkındalığı artırmak için yeni bir proje başlatıyor.
ELDAY ve Malatya Yeşilyurt Belediyesi e-atıkların geri dönüşüm zincirine kazandırılmasını teşvik etmek ve bu konudaki farkındalığı artırmak için yeni bir proje başlatıyor. “Yok Artık” sloganıyla gerçekleştirilen projede ilçedeki tüm okullarda en fazla elektronik atık toplayan öğrenciler ödüllendirilecek.   Bugüne kadar tüm Türkiye’de 15 bin tondan fazla atık elektrikli ve elektronik eşyayı (AEEE) geri dönüşümle ülke ekonomisine kazandıran ELDAY ve Malatya Yeşilyurt Belediyesi yaptıkları işbirliğiyle okullarda e-atık toplama kampanyası başlatıyor.   Elektronik atıklar konusunda farkındalığı artırmak ve hem çevreye zarar veren hem de ülke ekonomisi için kayıp anlamı taşıyan e-atıkların geri dönüşüm zincirine kazandırılmasını teşvik etmek için gerçekleştirilen proje, “Yok Artık” adını taşıyor. Belediye sınırlarındaki okullarda 15 Şubat’ta başlayan proje, 15 Mayıs’a kadar devam edecek. En fazla elektronik atık toplayan öğrenciler, laptop, tablet ve bisiklet gibi ödüller ile projeye teşvik edilecek.   ELDAY Genel Müdürü Muharrem Yamaç, kampanyaya ilişkin şunları söyledi: “Elektronik atıkların geri dönüşümü konusunda hala yeterli farkındalığa sahip değiliz. Bu çerçevede Yeşilyurt Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz bu proje hem e-atıkların geri dönüşümü için hem de çocuklarımızda farkındalık yaratacağı için çok kıymetli. Ülkemizde yıllık ortalama 500 bin e-atık üretiliyor. Bu e-atıklar uygun şekilde geri dönüştürülmediğinde içeriklerinde bulunan cıva, kurşun, krom, CFC gazı gibi zararlı maddeler çevreye büyük zarar veriyor. Oysa e-atıklar uygun şekilde geri dönüştürülürse dünyamız için iyi bir şey yapmış oluyoruz. Ayrıca televizyon, bilgisayar, çamaşır makinesi, kablolar gibi e-atıkların plastik, metal gibi kısımları fiziksel yollarla ayrılarak ikincil ham madde olarak kullanılabiliyor. Bu da ekonomimiz için büyük bir kazanç!”
ELDAY ve Malatya Yeşilyurt Belediyesi e-atıkların geri dönüşüm zincirine kazandırılmasını teşvik etmek ve bu konudaki farkındalığı artırmak için yeni bir proje başlatıyor.

ELDAY ve Malatya Yeşilyurt Belediyesi e-atıkların geri dönüşüm zincirine kazandırılmasını teşvik etmek ve bu konudaki farkındalığı artırmak için yeni bir proje başlatıyor. “Yok Artık” sloganıyla gerçekleştirilen projede ilçedeki tüm okullarda en fazla elektronik atık toplayan öğrenciler ödüllendirilecek.

 

Bugüne kadar tüm Türkiye’de 15 bin tondan fazla atık elektrikli ve elektronik eşyayı (AEEE) geri dönüşümle ülke ekonomisine kazandıran ELDAY ve Malatya Yeşilyurt Belediyesi yaptıkları işbirliğiyle okullarda e-atık toplama kampanyası başlatıyor.

 

Elektronik atıklar konusunda farkındalığı artırmak ve hem çevreye zarar veren hem de ülke ekonomisi için kayıp anlamı taşıyan e-atıkların geri dönüşüm zincirine kazandırılmasını teşvik etmek için gerçekleştirilen proje, “Yok Artık” adını taşıyor. Belediye sınırlarındaki okullarda 15 Şubat’ta başlayan proje, 15 Mayıs’a kadar devam edecek. En fazla elektronik atık toplayan öğrenciler, laptop, tablet ve bisiklet gibi ödüller ile projeye teşvik edilecek.

 

ELDAY Genel Müdürü Muharrem Yamaç, kampanyaya ilişkin şunları söyledi: “Elektronik atıkların geri dönüşümü konusunda hala yeterli farkındalığa sahip değiliz. Bu çerçevede Yeşilyurt Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz bu proje hem e-atıkların geri dönüşümü için hem de çocuklarımızda farkındalık yaratacağı için çok kıymetli. Ülkemizde yıllık ortalama 500 bin e-atık üretiliyor. Bu e-atıklar uygun şekilde geri dönüştürülmediğinde içeriklerinde bulunan cıva, kurşun, krom, CFC gazı gibi zararlı maddeler çevreye büyük zarar veriyor. Oysa e-atıklar uygun şekilde geri dönüştürülürse dünyamız için iyi bir şey yapmış oluyoruz. Ayrıca televizyon, bilgisayar, çamaşır makinesi, kablolar gibi e-atıkların plastik, metal gibi kısımları fiziksel yollarla ayrılarak ikincil ham madde olarak kullanılabiliyor. Bu da ekonomimiz için büyük bir kazanç!”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.