Kadıköy’de “Yeşil Binaların Ayak İzi” semineri

Enerji 7228+ kez okundu.
 

Kadıköy’de “Yeşil Binaların Ayak İzi” semineri

Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri ortaklığında düzenlenen “İklimin Ayak İzleri Seminerleri”nin beşincisi başlıyor.
Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri ortaklığında düzenlenen “İklimin Ayak İzleri Seminerleri”nin beşincisi başlıyor. Konu başlığı “Yeşil Binaların Ayak İzi” olarak belirlenen seminer 1 Şubat Cumartesi saat 14.00’te Tasarım Atölyesi Kadıköy’de gerçekleşecek.   Moderatörlüğünü İklim Elçileri Koordinatörü Işık Baştuğ’un yapacağı seminerin konuşmacıları Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Genel Sekreteri Engin Işıltan ve Demir Enerji Danışmanlık Bina Başkanı Beril Alpagut Kishalı olacak. Işıltan’ın “Yaşanabilir Bir Çevre İçin Yeşil Binalar Sistemleri”ni ve Kishalı’nın “Enerji Verimli Binalar ve Avrupa Birliği Ekseninde Pozitif Enerji Yerleşimler”ini konuşacağı seminerde; kendine yeten sürdürülebilir, yeni nesil enerji, verimli yeşil binaların ekosistemdeki rolü nedir? Yeşil binalar nasıl sertifikalandırılıyor? Binalarda kullanılan malzemeler çevre dostu mu? Enerji verimli yeşil binalar iklim değişikliğinin etkilerini azaltmayı nasıl etkileyecek? Enerji kimlik belgesi nedir? gibi sorulara yanıt bulmak mümkün olacak.   KADIKÖY BELEDİYESİ BÜTÜNCÜL VE KATILIMCI İKLİM EYLEMİ PROJESİ   Kadıköy Belediyesi Türkiye Avrupa Vakfı ortaklığı ile birlikte Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı’na “Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi” projesiyle başvurmuş ve hibe almaya hak kazanmıştı. IPA 2013’ün (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı) finanse ettiği program kapsamında iklim değişikliğinin etkilerini azaltmaya yönelik, Kadıköy Belediyesi tarafından küresel ve AB düzeyi strateji ve yöntemlerle düzenlenen bir dizi etkinliklerle, belediye çalışanları ve Kadıköy sakinlerinin aktif katılımını önceleyen katılımcı bir perspektifle, bütüncül bir yaklaşım geliştirilmekte ve uygulanmakta.   
Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri ortaklığında düzenlenen “İklimin Ayak İzleri Seminerleri”nin beşincisi başlıyor.

Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri ortaklığında düzenlenen “İklimin Ayak İzleri Seminerleri”nin beşincisi başlıyor. Konu başlığı “Yeşil Binaların Ayak İzi” olarak belirlenen seminer 1 Şubat Cumartesi saat 14.00’te Tasarım Atölyesi Kadıköy’de gerçekleşecek.

 

Moderatörlüğünü İklim Elçileri Koordinatörü Işık Baştuğ’un yapacağı seminerin konuşmacıları Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Genel Sekreteri Engin Işıltan ve Demir Enerji Danışmanlık Bina Başkanı Beril Alpagut Kishalı olacak. Işıltan’ın “Yaşanabilir Bir Çevre İçin Yeşil Binalar Sistemleri”ni ve Kishalı’nın “Enerji Verimli Binalar ve Avrupa Birliği Ekseninde Pozitif Enerji Yerleşimler”ini konuşacağı seminerde; kendine yeten sürdürülebilir, yeni nesil enerji, verimli yeşil binaların ekosistemdeki rolü nedir? Yeşil binalar nasıl sertifikalandırılıyor? Binalarda kullanılan malzemeler çevre dostu mu? Enerji verimli yeşil binalar iklim değişikliğinin etkilerini azaltmayı nasıl etkileyecek? Enerji kimlik belgesi nedir? gibi sorulara yanıt bulmak mümkün olacak.

 

KADIKÖY BELEDİYESİ BÜTÜNCÜL VE KATILIMCI İKLİM EYLEMİ PROJESİ

 

Kadıköy Belediyesi Türkiye Avrupa Vakfı ortaklığı ile birlikte Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı’na “Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi” projesiyle başvurmuş ve hibe almaya hak kazanmıştı. IPA 2013’ün (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı) finanse ettiği program kapsamında iklim değişikliğinin etkilerini azaltmaya yönelik, Kadıköy Belediyesi tarafından küresel ve AB düzeyi strateji ve yöntemlerle düzenlenen bir dizi etkinliklerle, belediye çalışanları ve Kadıköy sakinlerinin aktif katılımını önceleyen katılımcı bir perspektifle, bütüncül bir yaklaşım geliştirilmekte ve uygulanmakta.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.