Günsan’dan Kadın elektrik ustaları yetiştirecek

Sektörden 2794+ kez okundu.
 

Günsan’dan Kadın elektrik ustaları yetiştirecek

Anahtar ve priz sektöründe yenilikçi ürün gamıyla öne çıkan Günsan Elektrik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde özel bir projeye adım attı.
Anahtar ve priz sektöründe yenilikçi ürün gamıyla öne çıkan Günsan Elektrik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde özel bir projeye adım attı. Elektrik sektöründe kadınlar için yeni çalışma alanları yaratmak amacıyla yola çıkan Günsan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü–İŞKUR Sancaktepe Hizmet Merkezi iş birliği ile “Hayatı Aydınlatan Kadınlar” projesini hayata geçiriyor. Projenin rol modelliğini üstlenen ve 8 yıl önce Üsküdar’da kendi elektrik dükkanını açan Hanife Kaymaz, bu alanda kendini geliştirmek isteyen kadınlara ilham olacak.    Günsan Elektrik, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü–İŞKUR Sancaktepe Hizmet Merkezi iş birliği ile “Hayatı Aydınlatan Kadınlar” projesine imza attı. Erkeklerin çalışma alanı olarak görülen elektrik sektöründe kadınların da var olabileceklerini gösteren proje kapsamında, iş arayan ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen kadınlara elektrik sektöründe iş fırsatları yaratılması hedefleniyor.   Hayatın her alanını aydınlatıyorlar    Değdikleri her yeri güzelleştiren ve hayatın her alanını ışıklandıran kadınların, iş dünyasında erkekler ile eşit hak ve fırsatlara sahip olmaları fikrinden yola çıkan “Hayatı Aydınlatan Kadınlar” projesine; yaşları 20-45 arasında değişen, iş arayan ve çalışmak isteyen tüm kadınlar başvuruda bulunabiliyor.   Elektrik ustası olmak isteyen kadınların, ilk aşamada İŞKUR Sancaktepe - Hizmet Merkezi ya da http://hayatiaydinlatankadinlar.com adresi üzerinden başvurularını yapması gerekiyor. Başvuruları değerlendirilen kadın elektrik ustası adaylarına, Günsan Elektrik’te 3 ay boyunca 508 saatlik süre boyunca teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitimlerin ardından “Kuvvetli Akım Tesisatçısı Kurs Bitirme Belgesi” almaya hak kazanan kadınlar, yeni iş alanlarında gelir kaynağı elde edebilecek.   Hanife Kaymaz’ın hikayesi kadınlara güç verecek Günsan’ın proje yüzü ise kendi imkanlarıyla elektrik dükkanı açan Hanife Kaymaz oldu. Üsküdar’daki kendi dükkanında 8 yıldır çalışmalar yürüten Hanife Kaymaz, projeye başvurmak isteyen kadın usta adaylarını yüreklendiriyor.
Anahtar ve priz sektöründe yenilikçi ürün gamıyla öne çıkan Günsan Elektrik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde özel bir projeye adım attı.

Anahtar ve priz sektöründe yenilikçi ürün gamıyla öne çıkan Günsan Elektrik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde özel bir projeye adım attı. Elektrik sektöründe kadınlar için yeni çalışma alanları yaratmak amacıyla yola çıkan Günsan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü–İŞKUR Sancaktepe Hizmet Merkezi iş birliği ile “Hayatı Aydınlatan Kadınlar” projesini hayata geçiriyor. Projenin rol modelliğini üstlenen ve 8 yıl önce Üsküdar’da kendi elektrik dükkanını açan Hanife Kaymaz, bu alanda kendini geliştirmek isteyen kadınlara ilham olacak. 

 

Günsan Elektrik, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü–İŞKUR Sancaktepe Hizmet Merkezi iş birliği ile “Hayatı Aydınlatan Kadınlar” projesine imza attı. Erkeklerin çalışma alanı olarak görülen elektrik sektöründe kadınların da var olabileceklerini gösteren proje kapsamında, iş arayan ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen kadınlara elektrik sektöründe iş fırsatları yaratılması hedefleniyor.

 

Hayatın her alanını aydınlatıyorlar 

 

Değdikleri her yeri güzelleştiren ve hayatın her alanını ışıklandıran kadınların, iş dünyasında erkekler ile eşit hak ve fırsatlara sahip olmaları fikrinden yola çıkan “Hayatı Aydınlatan Kadınlar” projesine; yaşları 20-45 arasında değişen, iş arayan ve çalışmak isteyen tüm kadınlar başvuruda bulunabiliyor.

 

Elektrik ustası olmak isteyen kadınların, ilk aşamada İŞKUR Sancaktepe - Hizmet Merkezi ya da http://hayatiaydinlatankadinlar.com adresi üzerinden başvurularını yapması gerekiyor. Başvuruları değerlendirilen kadın elektrik ustası adaylarına, Günsan Elektrik’te 3 ay boyunca 508 saatlik süre boyunca teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitimlerin ardından “Kuvvetli Akım Tesisatçısı Kurs Bitirme Belgesi” almaya hak kazanan kadınlar, yeni iş alanlarında gelir kaynağı elde edebilecek.

 

Hanife Kaymaz’ın hikayesi kadınlara güç verecek

Günsan’ın proje yüzü ise kendi imkanlarıyla elektrik dükkanı açan Hanife Kaymaz oldu. Üsküdar’daki kendi dükkanında 8 yıldır çalışmalar yürüten Hanife Kaymaz, projeye başvurmak isteyen kadın usta adaylarını yüreklendiriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.