Bayer’in Yenilenen Merkez Ofisi LEED Gold Yeşil Bina Sertifikası Aldı

Akıllı Bina 2674+ kez okundu.
 

Bayer’in Yenilenen Merkez Ofisi LEED Gold Yeşil Bina Sertifikası Aldı

Bayer Türk, yenilenen Merkez Ofisi ile çevre dostu LEED Gold bina sertifikası almaya hak kazandı.
Bayer Türk, dünyanın sınırlı doğal kaynaklarını gözeterek tasarladığı Merkez Ofis projesinde, çevre ve insan dostu birçok özelliği proje kapsamına dâhil ederek LEED Gold sertifikasının gerektirdiği tüm kriterleri karşılıyor.   Bayer Türk, Umraniye’de bulunan ve yenilenen Merkez Ofisi ile LEED Gold sertifikası alarak, insan ve çevre dostu bir bina olduğunu kanıtladı. Enerji ve su gibi doğal kaynakların verimli kullanımı, sürdürülebilir araziler, kullanılan malzeme ve kaynakların niteliği gibi çeşitli kriterleri karşılayan Merkez Ofis Projesi ile Bayer Türk, enerji ve su giderlerini minimuma indiriyor ve sürdürülebilirliği ön planda tutuyor.   Bayer Türk, yenilenen Merkez ofisi ile yüzde 45 oranında su tasarrufu sağlıyor, merkezi ısıtma ve soğutma sistemleri ile enerji verimliğini hedefliyor. Ayrıca, sürdürülebilir arazi konusunda kullanıcıların yeni kaynakları tüketmeden bulunduğu ortamda, yaşam gereksinimlerini yürüme mesafesinde karşılayabilmelerine olanak tanıyor. Buna ilave olarak, bina tasarımında iç mekan yerleşimi planlanırken sık kullanılan alanlardaki kullanıcıların gün ışığından ve manzara görüşünden optimum düzeyde faydalanmalarına olanak sağlayacak çözümlere yer veriliyor.   Alman Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından 1998 yılından beri geliştirilen LEED  (Leadership in Energy and Environmental Design/ Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik)  sertifikasyonu dünyada en çok tercih edilen Çevreye Duyarlı Yapı Sertifikası olarak; su verimliliği, enerji ve atmosfer, sürdürülebilir araziler, malzeme ve kaynaklar, ulaşım, iç mekân kalitesi ve inovasyon gibi kriterleri karşılayan binalar için veriliyor.
Bayer Türk, yenilenen Merkez Ofisi ile çevre dostu LEED Gold bina sertifikası almaya hak kazandı.

Bayer Türk, dünyanın sınırlı doğal kaynaklarını gözeterek tasarladığı Merkez Ofis projesinde, çevre ve insan dostu birçok özelliği proje kapsamına dâhil ederek LEED Gold sertifikasının gerektirdiği tüm kriterleri karşılıyor.

 

Bayer Türk, Umraniye’de bulunan ve yenilenen Merkez Ofisi ile LEED Gold sertifikası alarak, insan ve çevre dostu bir bina olduğunu kanıtladı. Enerji ve su gibi doğal kaynakların verimli kullanımı, sürdürülebilir araziler, kullanılan malzeme ve kaynakların niteliği gibi çeşitli kriterleri karşılayan Merkez Ofis Projesi ile Bayer Türk, enerji ve su giderlerini minimuma indiriyor ve sürdürülebilirliği ön planda tutuyor.

 

Bayer Türk, yenilenen Merkez ofisi ile yüzde 45 oranında su tasarrufu sağlıyor, merkezi ısıtma ve soğutma sistemleri ile enerji verimliğini hedefliyor. Ayrıca, sürdürülebilir arazi konusunda kullanıcıların yeni kaynakları tüketmeden bulunduğu ortamda, yaşam gereksinimlerini yürüme mesafesinde karşılayabilmelerine olanak tanıyor. Buna ilave olarak, bina tasarımında iç mekan yerleşimi planlanırken sık kullanılan alanlardaki kullanıcıların gün ışığından ve manzara görüşünden optimum düzeyde faydalanmalarına olanak sağlayacak çözümlere yer veriliyor.

 

Alman Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından 1998 yılından beri geliştirilen LEED  (Leadership in Energy and Environmental Design/ Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik)  sertifikasyonu dünyada en çok tercih edilen Çevreye Duyarlı Yapı Sertifikası olarak; su verimliliği, enerji ve atmosfer, sürdürülebilir araziler, malzeme ve kaynaklar, ulaşım, iç mekân kalitesi ve inovasyon gibi kriterleri karşılayan binalar için veriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.