ICSG 2020 etkinliği ertelendi

Akıllı Şehir 1828+ kez okundu.
 

ICSG 2020 etkinliği ertelendi

8-9 Nisan 2020 traihlerinde yapılması planlanan 8. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı ICSGileri bir tarihe ertelendi.
  ICSG yönetiminden yapılan açıklama şöyle; Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 (Corona) virüsünün önce Uzakdoğu, ardından Ortadoğu ve Avrupa ve sonrasında ABD’de görülmesi ve hızlı bir şekilde yayılarak yüksek oranlı ölüme sebebiyet vermesi üzerine Dünya Sağlık Örgütü içinde bulunulan durumu ciddi bir küresel tehdit unsuru olarak değerlendirmiştir.  Birçok ülke acil önlem protokolleri yayımlayarak şehirlerin karantinasına kadar sertleşen, özel önlemler almıştır. Ülkemizde de risk unsuru ihtiva eden İran sınırımızın kapatılması, bazı ülkelere uçuşların durdurulması, riskli ülkelerden girişlerin özel kontrolü gibi önlemler alınmıştır. Ne yazık ki, tüm dünyayı olumsuz bir şekilde etkileyen bu durum dünya çapında çok önemli pek çok organizasyonun ertelenmesine yol açmıştır. Normal şartlarda ICSG 2020’nin Hindistan, Çin Halk Cumhuriyeti, İran, Güney Kore, Almanya, İsveç, Hollanda, İspanya, İtalya gibi ülkelerden katılımcıları, ziyaretçileri ve alım heyetleri bulunmaktaydı. Ancak, gerek ziyaretçi, gerek katılımcı gerekse Keynote Speaker olarak ağırlayacak olduğumuz paydaşlarımızın ülkelerinde mevcut seyahat engeli, uçuş yasağı ya da karantina gibi ekstra güvenlik tedbirleri nedeniyle Nisan ayında düzenlenmesi düşünülen fuar ve kongremize katılamayacakları ortaya çıkmıştır. Bugüne kadar sektörün ulusal ve uluslararası paydaşlarını bir araya getirerek, hem ticari hem de akademik işbirliklerine vesile olmuş olan ICSG, yabancı katılımcıları ve uluslararası kongre içeriği ile sektörde küresel bir marka olarak anılan çok uluslu bir organizasyon haline gelmiştir. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı, “ICSG”nin bu özelliğini sürdürülebilmesi için, düzenlenen kongre ve fuar organizasyonuna yurt dışı katılım, ziyaretçi ve yabancı heyet oranlarının yüksek olması gerekmektedir. Bu bağlamda ICSG 2020’nin uluslararası haklarının kaybedilmemesi ve küresel akademik literatüre giren kongre sunumlarıyla uluslararası bir vitrin olma hüviyetinin kaybolmaması adına Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verilmiştir. 8. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı ICSG, 10-11 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve katılımcı ve ziyaretçilerini yine aynı şekilde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı – ICEC’te ağırlayacaktır. Tüm paydaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.  
8-9 Nisan 2020 traihlerinde yapılması planlanan 8. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı ICSGileri bir tarihe ertelendi.

 

ICSG yönetiminden yapılan açıklama şöyle;

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 (Corona) virüsünün önce Uzakdoğu, ardından Ortadoğu ve Avrupa ve sonrasında ABD’de görülmesi ve hızlı bir şekilde yayılarak yüksek oranlı ölüme sebebiyet vermesi üzerine Dünya Sağlık Örgütü içinde bulunulan durumu ciddi bir küresel tehdit unsuru olarak değerlendirmiştir.  Birçok ülke acil önlem protokolleri yayımlayarak şehirlerin karantinasına kadar sertleşen, özel önlemler almıştır. Ülkemizde de risk unsuru ihtiva eden İran sınırımızın kapatılması, bazı ülkelere uçuşların durdurulması, riskli ülkelerden girişlerin özel kontrolü gibi önlemler alınmıştır.

Ne yazık ki, tüm dünyayı olumsuz bir şekilde etkileyen bu durum dünya çapında çok önemli pek çok organizasyonun ertelenmesine yol açmıştır. Normal şartlarda ICSG 2020’nin Hindistan, Çin Halk Cumhuriyeti, İran, Güney Kore, Almanya, İsveç, Hollanda, İspanya, İtalya gibi ülkelerden katılımcıları, ziyaretçileri ve alım heyetleri bulunmaktaydı. Ancak, gerek ziyaretçi, gerek katılımcı gerekse Keynote Speaker olarak ağırlayacak olduğumuz paydaşlarımızın ülkelerinde mevcut seyahat engeli, uçuş yasağı ya da karantina gibi ekstra güvenlik tedbirleri nedeniyle Nisan ayında düzenlenmesi düşünülen fuar ve kongremize katılamayacakları ortaya çıkmıştır.

Bugüne kadar sektörün ulusal ve uluslararası paydaşlarını bir araya getirerek, hem ticari hem de akademik işbirliklerine vesile olmuş olan ICSG, yabancı katılımcıları ve uluslararası kongre içeriği ile sektörde küresel bir marka olarak anılan çok uluslu bir organizasyon haline gelmiştir. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı, “ICSG”nin bu özelliğini sürdürülebilmesi için, düzenlenen kongre ve fuar organizasyonuna yurt dışı katılım, ziyaretçi ve yabancı heyet oranlarının yüksek olması gerekmektedir. Bu bağlamda ICSG 2020’nin uluslararası haklarının kaybedilmemesi ve küresel akademik literatüre giren kongre sunumlarıyla uluslararası bir vitrin olma hüviyetinin kaybolmaması adına Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verilmiştir.

8. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı ICSG, 10-11 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve katılımcı ve ziyaretçilerini yine aynı şekilde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı – ICEC’te ağırlayacaktır.

Tüm paydaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.